Skip to content
ALI_9537

Daiana Avăşan

Daiana Avășan este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, promoția 2018. În același an a promovat examenul de admitere în profesia de avocat și s-a alăturat echipei „Iordăchescu & Asociații” în cadrul Departamentului de Drept Penal.

Pasiunea sa pentru această arie a dreptului s-a conturat încă din cursul facultății, participând cu mai multe ocazii la concursuri de procese simulate și câștigând Ediția a IV-a a Concursului Național de Procese Simulate „Traian Pop”.

Pasionată, perseverentă, cu o atenție sporită la detalii, colega noastră a înțeles că apărarea cu succes a drepturilor și a intereselor clienților are la bază o pregătire temeinică și continuă. Așadar, a urmat cursurile masterului de „Științe penale și criminalistică” din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a continuat să își consolideze cunoștințele teoretice, redactând și publicând mai multe articole de specialitate.

Daiana Avășan s-a specializat în drept penal, drept procesual penal, drept penal european și C.E.D.O. A acordat asistență juridică în numeroase cauze, cu diferite grade de complexitate, având ca obiect atât infracțiuni de drept comun, cât și infracțiuni de corupție, infracțiuni de serviciu, infracțiuni contra intereselor financiare ale Uniunii Europene sau infracțiuni de evaziune fiscală.

Activitatea sa s-a desfășurat atât în fața organelor de urmărire penală (inclusiv D.N.A. și D.I.I.C.O.T.), cât și în fața instanțelor de judecată, în diverse faze procesuale. Nu în ultimul rând, este de menționat faptul că a reprezentat clienți în proceduri aflate pe rolul Curții Europene a Drepturilor Omului.

Daiana Avășan vorbește fluent limba engleză și la nivel intermediar limba germană.

daiana.avasan@iordachescu-law.ro
+40 264 450 124