Skip to content
ALI_8955

Georgiana Sabo

Georgiana Sabo, aki büntetőjogra és büntetőeljárásra szakosodott, a Iordăchescu & Társai alapítása óta dolgozik a csapatban, és hosszú ideig a bukaresti iroda munkáját irányította. Ebben az összefüggésben tagja lett annak a csapatnak, amely számos nagy horderejű romániai büntetőügyben nyújtott és nyújt jogi támogatást vagy képviseletet a nyomozás alatt álló személyeknek. Ezáltal széles körű tapasztalatot szerzett a korrupciós, szolgáltatásokkal kapcsolatos, gazdasági és tőkepiaci bűncselekmények terén.

A küzdő ügyvéd szemszögéből nézve azokat az ügyeket értékeli leginkább, amelyekben küzd és eléri az ártatlan, de eljárás alatt álló ügyfelek felmentését. De ha peres ügyvédként meg kellene határoznia szakmai múltja legkedvesebb pillanatát, mind az ügyek összetettsége, mind a kiteljesedés érzése szempontjából, amelyet átélt és folyamatosan követ, akkor az az a pillanat lenne, amikor sikeresen védekezett a román Alkotmánybíróság előtt, és a Bíróság helyt adott az alkotmányellenességre hivatkozott kivételnek az adócsalás megelőzéséről és leküzdéséről szóló 241/2005 számú törvény 6. cikkének rendelkezései (az úgynevezett forrásadó) tekintetében.

Georgiana Sabo a kolozsvári BBTE jogi karán szerzett diplomát, majd tanulmányait két mesterképzésen folytatta „Jogi és politikai tárgyalások” és „Közigazgatási jog és közigazgatás” témakörökben.

georgiana.sabo@iordachescu-law.ro
+40 740 075 987