Skip to content

Drept penal

  • Asigurăm asistență juridică și reprezentare în fața organelor de urmărire penală (poliţie, parchete, parchete specializate – D.N.A. şi D.I.I.C.O.T., parchete militare) a persoanelor puse sub învinuire, aflate în stare de libertate sau în stare de detenţie.
  • Asigurăm asistenţă juridică şi reprezentare în fața instanțelor judecătorești civile şi militare de orice grad, în fond, apel, contestaţie, precum și în căi extraordinare de atac pentru persoane trimise în judecată sau aflate în cursul executării pedepsei (cereri pentru stabilirea regimului de executare, contestaţii la executare pentru computări de pedeapsă).
  • Asigurăm asistenţă juridică şi reprezentare persoanelor fizice prejudiciate în urma săvârşirii unei infracţiuni, în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor responsabile şi în vederea recuperării prejudiciilor materiale sau morale create prin infracţiune.
  • Asigurăm servicii de asistenţă juridică și persoanelor juridice, care, începând din anul 2006, conform legii române, pot răspunde din punct de vedere penal.
  • În ceea ce privește cooperarea judiciară în materie penală, societatea noastră s-a specializat de-a lungul anilor în asistența persoanelor rezidente/nerezidente care fac obiectul unor mandate europene de arestare emise de autoritățile române/străine, fie cu privire la măsuri preventive privative de libertate, fie cu privire la hotărâri judecătorești definitive care consfințesc pedepse cu executare în regim penitenciar.
  • Societatea noastră a dobândit o solidă experiență în materia cererilor de rejudecare a persoanelor condamnate în mod definitiv și care pe parcursul procesului penal nu s-au aflat în România și nu s-au putut apăra corespunzător.
  • Suntem specializaţi în promovarea şi susţinerea unor plângeri împotriva statului Român în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, pentru nerespectarea drepturilor recunoscute prin Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, după epuizarea tuturor căilor de atac interne.